• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Rode Beuk - Fagus sylvatica Atropunicea

Rode Beuk - Fagus sylvatica Atropunicea

€85,00

Rode Beuk - Fagus sylvatica Atropunicea

 • Rode Beuk - Fagus sylvatica Atropunicea
  • CO² compensatie: Laag
 • Rode Beuk - Fagus sylvatica Atropunicea
 • Rode Beuk - Fagus sylvatica Atropunicea

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  85,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Rode beuk - Fagus sylvatica Atropunicea met een glimlach voor jou

  Dé ideale boom voor grote en kleine tuinen en is multifunctioneel in zijn gebruik. Je kunt hem planten voor bescherming tegen de zon en wind maar de rode beuken boom wordt ook veel aangeplant om kleur creëren voor jou, als je heerlijk in je tuin zit. De Rode beuk heeft rood/paars blad in de lente en zomer. In de winter is het blad bruin. De beuk is bladhoudend.

  De survivalgids voor een Rode beuk

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de beuk rood - Fagus syl. Atropunicea te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de wortels of kluit maximaal 5 centimeter in de grond zitten. Daarbij een zak Aanplantgrond van Culvita met Rhizoplus schimmel voor beuken. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!
  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De beuk rood moet 1 x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe? De uitlopende takken even terug knippen tot ongeveer 1 cm boven de tak. Alles wat er bovenop uitsteek knip je terug tot de stam. Eventueel kun je hem in de zomer nog een keer snoeien, wel voorzichtig want hij groeit erg graag in deze periode. 
  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de rode beuk water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Een emmer water per week vindt hij fijn, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 2-3 emmers water per week. Als het nog warmer wordt dan mag de Rode beuk elke dag een emmer water. Echter, de rode beuk houdt niet van natte voeten!

  Goed om te weten

  Deze vriend is licht gevoelig voor luis. Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn hier middelen voor te krijgen.

  Bekijk hieronder de accessoires waar de rode beuk bomen blij van worden. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0