• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Tamme kastanje - Castanea Sativa

Tamme kastanje - Castanea Sativa

€125,00

Tamme kastanje - Castanea Sativa

 • Tamme kastanje - Castanea Sativa
  • CO² compensatie: Hoog

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  125,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Tamme kastanje - Castanea Sativa met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de tamme kastanje ?

  De Castanea Sativa is een grote boom met een grille kroon die kan uitgroeien tot 25 meter breed. De jonge takken zijn olijfgroen maar kleuren snel roodbruin. Het blad is langwerpig, donkergroen en glimmend. De vruchten van deze boom zijn eetbaar. De boom wortelt diep en breed en is een belangrijke producent van hout.Een tamme kastanje is niet geschikt als straatboom, hij verdraagt namelijk geen bestrating rondom. De boom is geschikt voor parken, brede groenstroken en landschappelijke toepassingen. Een kastanje vraagt veel ruimte.

  De survivalgids voor een blije tamme kastanje 

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Kastanje - Castanea Sativa te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de kastanjeboom met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De kastanje boom hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Indien hij echt te groot wordt, kan de kroon iets uitgedund worden. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de Castanea Sativa water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. 

   

  Goed om te weten

  Bekijk hieronder de accessoires waar de kastanjeboom blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever onze bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0