• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook nu kan je jouw bomen aanplanten! Laat ze groeien met goede grond, palen en veel aandacht ♥

  Waarom een boom in je tuin planten?

  Leibomen kopen

  --//--

  Waarom een boom in je tuin planten?

  Het belang van een boom planten in je tuin is groot. Zoals je vast wel weet helpen bomen de lucht te zuiveren die je inademt. Daarnaast filteren ze het water dat we drinken en bieden ze leefruimte voor dieren. Dit zijn slechts een aantal redenen waarom een boom in je tuin planten een must is. In dit blog geven we je nog een aantal voordelen van bomen in je tuin. Lees snel verder.

  Bomen zorgen voor een gezonde leefomgeving

  Zoals we hierboven al een keer benoemd hebben, zorgen bomen goed voor mens en dier. Volwassen bomen filteren de lucht en dragen dus bij aan een gezondere leefomgeving. Tegenwoordig is er veel verkeer en uitstoot van bedrijven. Dit maakt dat de luchtkwaliteit steeds slechter wordt en dat er veel fijne stof in de lucht aanwezig is. Dit fijne stof komt op de schors en het blad van de boom terecht. Om zo bij de eerste regenbui eraf te spoelen. Ook zorgt een boom dat koolstofdioxide omgezet wordt in zuurstof, een erg bijzonder proces.

  Bomen vergroten de biodiversiteit

  Een boom zorgt er ook voor dat de biodiversiteit in balans blijft. Ze bieden voor verschillende dieren en insecten een nest- en schuilplaats. Ook leveren bomen voedsel aan verschillende vogels en insecten.

  Bomen zorgen voor koelte en geluidsdemping

  Wist je dat bomen ervoor zorgen dat het koel is in de omgeving van de boom? Bomen reflecteren door hun blad de zonnestralen en laten door de takken weinig zonlicht door. Hierdoor ontstaat er schaduw. Ook kan een dichte bomenwand ervoor zorgen dat het geluid gedempt wordt.

   

  Bomen zorgen dat de waarde van je woning stijgt

  Dat is nou nog eens fijn! Wist je dat jouw groen vriend kan zorgen dat de waarde van jouw woning stijgt? Mensen wonen namelijk graag in een groene omgeving. Het plaatsen van bomen kan uiteindelijk dus leiden tot een voordeel in de portemonnee. 

  Bestel jouw boom direct

  Genoeg redenen om direct een groene vriend aan te schaffen toch? Bekijk ons complete assortiment en kies jouw favoriet. Geniet van gratis verzending boven 99,-. Heb je een vraag over een boom of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via 0488 – 74 50 90 of via [email protected]. Het is ook mogelijk to pick your own tree. Voor een afspraak in onze kwekerij, neem contact met ons op.

  Behoefte aan meer informatie over bomen en wil je weten wat de 5 populairste leibomen zijn? Of vraag je je af welke bomen geschikt zijn voor een kleine tuin of hoe je jouw boom verzorgt in de hete zomermaanden? Lees dan deze pagina's. Uiteraard kun je ook direct ons complete aanbod leibomen bekijken en jouw favoriet bestellen.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0