• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie

  Zo verzorg jij jouw boom in de hete zomermaanden

  Leibomen kopen

  --//--

  Zo verzorg jij jouw boom in de hete zomermaanden

  Zoals we allemaal wel merken is de zomer toch echt begonnen. Het is buiten al flink warm aan het worden. Niet alleen jij krijgt het warm in de zomer, maar ook jouw groene vriend. Wij als mensen kunnen immers onszelf beschermen tegen de zon en warmte. Bomen kunnen dit niet. Daarom moet je extra goed letten op wat jouw bomen nodig hebben. In dit blog geven we je een aantal tips om je bomen goed de zomer door te laten komen.

  Geef jouw boom water!

  Een voor de hand liggende, maar hele belangrijke tip: geef water! Zelf moet je in de zomer ook extra veel drinken, dit geldt ook voor de bomen. Vooral bij jonge bomen of bomen die net geplant zijn is dit belangrijk. Een boom vindt het fijner als je één keer wat meer water geeft en dit verspreid over een langere periode dan meerdere keren per week een beetje.

  Geef extra voeding

  Om de groei van bladeren en scheuten te verzorgen geef je de boom wat extra bemesting. In combinatie met het water zal dit ervoor zorgen dat de boom sterker wordt. Dit zorgt ervoor dat de boom minder snel dood gaat.

  Bescherm jouw boom met een laag tuinresten

  De tactiek om je boom rond de stam te bedekken met tuinresten wordt ook wel mulchen genoemd. Met behulp van een laagje tuinresten bescherm je de bodem rondom de stam. Zo blijft de bodemtemperatuur stabiel en behoudt de bodem zijn vocht.

  Vergeet niet na de hitte periode jouw boom verder te verzorgen!

  Stel je vraag

  Heb je een specifieke vraag over hoe jij jouw bij ons gekochte boom moet verzorgen in de zomer? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag met het verzorgen van jouw boom. Je kunt ons bereiken via 0488 – 74 50 90 of via [email protected].

  Behoefte aan meer informatie over bomen en wil je weten wat de 5 populairste leibomen zijn? Ben je benieuwd naar waarom je een boom in je tuin moet planten? Of ga je een boom planten in de zomer en wil je weten wat belangrijk is? Lees dan deze pagina's. Uiteraard kun je ook direct ons complete aanbod leibomen bekijken en jouw favoriet bestellen.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0