• Discover your own tree
 • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
 • Zie direct je CO2 compensatie
Ook nu kan je jouw bomen aanplanten! Laat ze groeien met goede grond, palen en veel aandacht ♥

  Appelboom | Malus domestica Elstar

  Appelboom | Malus domestica Elstar

  €55,00

  • Appelboom | Malus domestica Elstar
   • Appelboom | Malus domestica Elstar
   • Appelboom | Malus domestica Elstar
   • Appelboom | Malus domestica Elstar
   • Appelboom | Malus domestica Elstar
   Plus- en minpunten
   Zelfbestuivend
   Meest geteelde appelboom
   Lekkere zoetzure appels, die goed te bewaren zijn
   Lichtgevoelig voor meeldauw, luis en vruchtboomkanker

   Appelboom | Malus domestica Elstar

   (10)

   Kies jouw maat:

   Geleverd binnen 5 werkdagen

   55,-

   • Gratis verzending > €99 (NL)
   • Zie direct je CO2 compensatie
   • Discover your own tree
   • Laat je inspireren
   Plus- en minpunten
   Zelfbestuivend
   Meest geteelde appelboom
   Lekkere zoetzure appels, die goed te bewaren zijn
   Lichtgevoelig voor meeldauw, luis en vruchtboomkanker
   • Appelboom | Malus domestica Elstar kopen

    Op zoek naar een bekende, maar fantastische fruitboom? Dan hebben wij de perfecte boom voor jou, namelijk de Appelboom, in het bijzonder de Malus domestica Elstar. Deze fruitdrager is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt je ook de kans om je eigen sappige, zoete appels te plukken, recht van de tak naar je fruitschaal. Een culinaire traktatie in je eigen tuin!

    Waarom zou je voor een appelboom kiezen?

    Er is niets zo bevredigend als het plukken van je eigen, versgerijpte appels, en de Malus domestica elstar maakt dat mogelijk. Van prachtige bloesems in het voorjaar tot rijkbeladen takken met appels in de herfst, en sierlijke bladvormen daartussenin. Bovendien zijn de appels niet alleen smaakvol, maar ook gezond en veelzijdig in gebruik in de keuken. Dus, of je nu een enthousiaste tuinier, een huiselijke bakker of een natuurliefhebber bent, de appelboom elstar heeft veel te bieden.

    Uiterlijk

    De Appelboom Elstar wordt gekenmerkt door zijn felgroene bladeren en sierlijke, afgeronde vorm. De stam heeft een grijze schors die ruw en licht gegroefd is, wat bijdraagt aan de algemene charme van de boom. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige roze-witte bloesem, die tegen de zomer plaatsmaken voor de beroemde Elstar-appels. De boom is bladverliezend, wat betekent dat hij zijn bladeren verliest in de herfst na een mooie kleurverandering, maar niet voordat hij een laatste grote oogst heeft gegeven.

    Het groeipatroon van de Malus domestica Elstar

    De appelboom is een gematigde groeier en kan tot 25 cm per jaar groeien. Op volwassen leeftijd kan de boom een hoogte van 3 tot 5 meter bereiken, wat hem ideaal maakt voor zowel kleine als grote tuinen. De boom heeft een breedte van 2 tot 3 meter, afhankelijk van de snoei.

    De afmetingen

    Onze appelbomen Elstar zijn verkrijgbaar met verschillende stamhoogtes, variërend van 120 cm tot 220 cm. De stamhoogte wordt gemeten vanaf de grond tot aan de eerste zijtakken. De stamomtrekken van onze Malus domestica Elstar bomen variëren tussen de 5 en 12 cm. De stamomtrek geeft aan hoe dik de stam is.

    De standplaats

    De Appelboom Elstar is niet al te kieskeurig wat betreft standplaats en doet het zowel op zonnige als halfschaduwrijke plekken goed. Hij geeft de voorkeur aan goed gedraineerde, vruchtbare grond en groeit goed in zowel zure als neutrale bodems.

    Het planten van een Elstar appelboom

    Het aanplanten van een Elstar appelboom is kinderspel. Graaf een gat dat twee keer zo breed en diep is als de kluit van de boom. Plaats de boom in het midden van het gat en vul het met een mengsel van compost en de oorspronkelijke grond. Als je jouw nieuwe vriend een extra stimulans wilt geven, gebruik dan aanplantgrond. Verder is het goed om de boom na het planten een emmer water te geven.

    Boompalen

    Om je Appelboom Elstar wat extra steun te geven in de beginfase, raden we het gebruik van boompalen aan. Deze helpen de boom rechtop te houden en beschermen tegen windstoten. Plaats de palen in een hoek van 45 graden, een aan elke kant van de boom, en bind de boom vast met boomband. De boompalen kunnen na ongeveer een jaar verwijderd worden. Staat je boom op een winderige plek? Dan raden wij aan de boompalen iets langer te laten staan: 2-3 jaar.

    Wat te doen na het aanplanten?

    Na het aanplanten van je Appelboom Elstar, is het belangrijk om de boom goed te verzorgen. Geef de boom regelmatig water, vooral in droge perioden. Direct na het planten drinkt deze nieuwe vriend van jou graag 2 emmers water. Een laag Hollandse boomschors of Cacaodoppen rond de basis van de boom helpt vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen.

    Onderhoud & verzorging

    Zodra je Appelboom Elstar goed gevestigd is, vraagt hij relatief weinig zorg. Hier zijn enkele tips om je boom blij en gezond te houden:

    • Water geven: Hoewel deze boom redelijk droogteresistent is, bevordert regelmatig water geven de groei. Geef de boom 1 emmer water per week. In droge perioden of bij temperaturen boven de 25 graden, zijn 2 emmers water per week aan te raden. Bij temperaturen boven de 35 graden mag je de boom dagelijks water geven en de bladeren 's avonds nat sproeien. Zorg voor een goede afwatering om natte voeten te voorkomen.
    • Snoeien: Het juiste onderhoud is essentieel om het beste uit je Appelboom Elstar te halen, en snoeien speelt hier een grote rol in. Een goed gesnoeide appelboom zorgt voor een betere lichtinval en luchtstroming, wat resulteert in gezondere vruchten en minder kans op ziekten. Idealiter snoei je de boom in de late winter of vroege lente, wanneer de boom nog in rust is en de vorstperiode voorbij. Het is belangrijk om dode, zieke of overlappende takken te verwijderen om de vorm en gezondheid van de boom te behouden. Zorg er ook voor dat je de takken die horizontaal groeien behoudt, omdat deze de meeste appels zullen produceren. Wees niet bang om flink te snoeien, de Appelboom Elstar kan dit goed verdragen en het stimuleert de boom om sterker terug te groeien.
    • Voeding: Geef je boom in het voorjaar wat koemestkorrels om de groei te bevorderen.
    • Ziektebestrijding: Hoewel de Appelboom Elstar een sterke en gezonde boom is, is het belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van ziekten of plagen. Als je iets ongewoons ziet, neem dan contact met ons op voor advies.

    Met een beetje zorg en aandacht, kan je Appelboom Elstar jarenlang kleur en leven aan je tuin toevoegen. En onthoud, we staan altijd klaar om je te helpen bij Bomenkopen.nl. We wensen je veel plezier met je nieuwe boom!

    Goed om te weten

    Deze vriend is wel wat gevoelig voor o.a. meeldauw, luis en vruchtboomkanker.                    Bij de gespecialiseerde tuincentra zijn daar biologische middelen voor te verkrijgen.

    Bekijk hieronder de accessoires waar de appelboom blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je appelboom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, hier vindt je alvast onze garantievoorwaarden.

    Lees meerLees minder
   • Gat graven

    Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

    Aanplanten

    De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur.

    Bomen met blote wortel, ook wel wortelgoed genoemd, moeten zo snel mogelijk na levering geplant worden. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot of zak van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen.

    Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen.

    En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond. Bij bomen met een kluit mogen de ijzeren korf en jute nooit verwijderd worden. Waarom niet, wil je weten? Anders valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel.

    Boompalen

    Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei.

    Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de kluit of pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm.

    Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen.

    De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

    Water geven

    Bomen met kale wortel (wortelgoed) plant je wanneer de bomen in rust zijn. Er zitten dan nog geen bladeren aan en de boom verdampt niet. Je hoeft de boom daarom voorlopig nog geen water te geven. Wel is het verstandig om bij het aanplanten een emmer water te doen zodat de grond goed tussen de wortels zakt.

    Bomen met kluit of pot? Om de grond goed te laten zakken, mag je jouw boom bij aanplant water geven. Zodra het voorjaar is, geef je ‘m - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.

    Lees meerLees minder
   • Kennis maken
    • Kleur van het blad Groen
    • Wanneer zie ik bloemen? lente
    • Bloemkleur
    • Krijgt deze boom vruchten? ja
    • Stamomtrek
    • Stamhoogte 50 cm, 100 cm, 180 cm
    • Hoogte met levering 240 cm, 270 cm, 300 cm
    • Met blote wortel, pot of kluit geleverd? In de winter met blote wortel, kluit of in pot. In zomer in pot of doorgroeikluit.
    • Wintergroen? Nee
   Reviews

   4.6 / 5

   4.6 sterren op basis van 10 beoordelingen

   • 5 / 5Beoordeeld door Jean van Groeningen 12 / Feb / 2023

    Prima service, snelle levering, mooi stevig boompje en een zak goede grond erbij als lief cadeau voor het boompje.

   • 5 / 5Beoordeeld door Nele 04 / Oct / 2022

    Super tevreden! Grote zware boom besteld, had me al voorbereid voor ellende met kluitje uit de pot halen, maar die werd zo handig geleverd dat kreeg hem zelfs helemaal alleen eruit zonder enige moeite:) Bijgeleverde zakje aarde ook mooie verrassing. Top bedrijf!

   • 5 / 5Beoordeeld door Leendert Kraamer 18 / May / 2022

    Niets op aan te merken. Goede service, goed advies vooraf!

   • 3 / 5Beoordeeld door Ruud janssen 04 / Apr / 2022

    Tak beschadigd bij vervoer. Hoop dat dit goed komt.

   • 4 / 5Beoordeeld door Trudie 21 / Jul / 2021

    Goed en prettig geholpen aan mooie fruitbomen!

   • 4 / 5Beoordeeld door Trudie 22 / Mar / 2021

    Goede site, service en bomen.

   • 5 / 5Beoordeeld door Rens 22 / Mar / 2021

    Afgelopen week 3 halfstam fruitbomen en 2 (5 meter hoge 150 kg zware) japanse kersen geleverd gekregen. De dame aan de telefoon en de bezorgers hebben fantastisch meegeholpen om deze zware bomen op de plek te krijgen. Daarnaast zien de bomen er nog eens prachtig en symmetrisch ( was mijn wens) uit! Met de aanplant pakketten en plant instructie ben ik er van overtuigd dat deze bomwn onze tuin nog lang zullen verfraaien.

   • 5 / 5Beoordeeld door Martin 04 / Feb / 2020

    Staat prachtig in mijn kleine tuin!

   • 5 / 5Beoordeeld door Peter 24 / Dec / 2019

    Super product en mega snel geleverd.

   • 5 / 5Beoordeeld door Alice 24 / Dec / 2019

    Goede prijs

   Lees meerLees minder
   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0