• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Vakantieperiode! Van 27 Juli tot 18 Augustus gaan wij uitrusten. Bestellen kan, wij leveren weer vanaf 20 Augustus.

Categorieën

      Alles wat je moet weten over kersenbomen!
      • Delen:

      16 / Oct / 2023

      Alles wat je moet weten over kersenbomen!

      Een kersenboom is een echte blikvanger. Ontdek hier alles wat je moet weten over deze kersverse aanwinst voor je tuin!

      De voordelen van kersenbomen op een rijtje

      Overweeg je een kersenboom voor je tuin? Goede keus! Hier zijn een paar onweerstaanbare redenen om voor een kersenboom te gaan:

      • Verse kersen: Geniet elk seizoen van smaakvolle, sappige kersen rechtstreeks van de tak.
      • Prachtige aanblik: Bloesem in het voorjaar, glanzende kersen in de zomer - een feest voor het oog.
      • Natuurlijke schaduw: Perfect voor die warme zomerdagen.
      • Bijenparadijs: De bloesems zijn een hit bij de bijen.

      Welke kersenboom moet ik kiezen?

      Kersenbomen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij Bomenkopen.nl bieden we verschillende soorten aan, allemaal met hun unieke kenmerken. Voor de echte zoetekauwen onder ons is de Prunus avium Hedelfinger de zoetste droom. Ze zijn mega populair en niet zonder reden. Zoek je naast zoetigheid ook een beetje show in je tuin? Onze lei-kersenboom Prunus avium Annabella is een echte showstopper. Zit je een beetje krap in de tuinruimte? De laagstam Prunus avium Morel is jouw match. Compact en makkelijk klein te houden!

      Kersenboom planten: onze gouden tips!

      Voordat je van je kersverse oogst kunt genieten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het planten. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

      • Kies de juiste plek voor jouw kersenboom: Kersenbomen houden van zon! Zorg ervoor dat je boom minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt.
      • Geef hem genoeg ruimte: Een kersenboom kan flink groeien. Geef 'm de ruimte en houd rekening met andere bomen en planten in de buurt.
      • Goede grond voor kersenbomen: Een licht vochtige, goed doorlatende bodem is ideaal. Voeg wat compost toe voor extra voeding.
      • Diep genoeg: Plant de boom zodanig dat de entplaats (je ziet een verdikking op de stam) net boven de grond zit.
      • Water is leven: Geef de boom na het planten meteen flink water en blijf de eerste periode regelmatig water geven.

      Hoe verzorg je een kersenboom?

      Je hebt een kersenboom geplant, maar wat nu? Verzorging is essentieel voor een gezonde groei en heerlijke vruchten. In droge periodes heeft je boom voldoende water nodig. Een lichte voeding in het vroege voorjaar met organische mest kan wonderen doen. Vergeet niet af en toe te snoeien, dit bevordert de vruchtgroei en houdt je boom in vorm. Bescherm je smakelijke kersen tegen vogels met netten en houd je boom in de gaten voor mogelijke ziekten. Met wat aandacht en liefde kun je al snel genieten van de zoetste kersen uit eigen tuin!

      Kersenboom snoeien: hoe en wanneer?

      Een veelgestelde vraag is: ‘kan je een kersenboom klein houden?’. Ja, dat kan! Door regelmatig te snoeien en de juiste variëteit te kiezen, zorg je ervoor dat een kersenboom compact blijft. Daarnaast is goed snoeien essentieel voor een gezonde groei en een overvloedige oogst. Het beste moment om kersenbomen te snoeien is in de late zomer, na de oogst, wanneer de boom nog actief sap vervoert. Snoei daarbij de verticale scheuten weg en behoud de horizontale takken, want die geven de beste kersen. Vermijd het snoeien tijdens natte dagen om ziektes te voorkomen.

      Zijn alle kersenbomen zelfbestuivend?

      Sommige kersenbomen hebben een andere kersenboomsoort in de buurt nodig om bestoven te worden. Maar geen zorgen! Er zijn ook zelfbestuivende kersenbomen die in hun eentje prima kersen kunnen produceren. Voorbeelden hiervan zijn de Prunus avium Kordia, Prunus avium Morel en Prunus avium Castor. Het is altijd een goed idee om bij de aankoop van een kersenboom even te checken of je een bestuiver nodig hebt of niet. Bij Bomenkopen.nl helpen we je natuurlijk graag met het vinden van jouw perfecte match!

      Kersenbomen kopen bij Bomenkopen.nl!

      Zo, nu ben je helemaal bijgepraat over kersenbomen! Overweeg je om er eentje aan te schaffen? Bij Bomenkopen.nl hebben we een uitgebreid assortiment van kersenbomen. Naast kwaliteit, staan we ook klaar met advies en tips om jouw boom de beste start te geven. Neem dus gerust contact met ons op door te bellen of appen naar 0488 - 74 50 90. Maak je tuin compleet met een kersverse kersenboom van Bomenkopen.nl!

      Meer inspiratie

      Bomentips van Bomenkopen.nl

      • Groeifeitjes van aangeplante bomen
        06/Jun/24

        Zoek je nog tips en trics voor je net aangeplante boom? Vind jij het lastig om je boom te verzorgen en twijfel je over de groei? Check deze blog!

        Bekijkarrow
      • Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
        23/May/24

        De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

        Bekijkarrow
      • Beukenhaag snoeien
        04/Apr/24

        Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

        Bekijkarrow
      • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
        02/Feb/24

        In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

        Bekijkarrow

      Bekijk alle berichten arrow

      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen