• Discover your own tree
  • Gratis verzenden vanaf 99,-
  • Zie direct je CO2 compensatie

Boleik kopen? Deze bolboom fleurt je tuin direct op!

Heb je interesse in een boleik? Daar staan wij helemaal achter: iedere bolboom fleurt je tuin direct op. Het maakt niet uit als je een gigantische tuin hebt of een klein stuk groen. Neem bijvoorbeeld de Boleik | Quercus palustris Green Dwarf. Deze bolvormige moeraseik blijft compact en leent zich daardoor perfect voor kleine tuinen. Of zet er een aantal op een rijtje om de show te stelen! Kijk je ook graag naar andere bolbomen dan alleen boleiken? We stellen je graag voor aan: een bolcatalpabolacaciabolplataan, bolesdoornlaurier bolboom, bolamberboom en - last but not least - een bolkers.

1 Product

  • Boleik | Quercus palustris Green Dwarf
    • CO² compensatie: Hoog

Wat maakt een boleik bijzonder?

Een boleik wordt ook wel een moeraseik genoemd. Niet omdat je ze veel ziet in een moeras, maar omdat deze bolboom vaak van kleur verandert. In de lente en zomer is de boleik groen, in de herfst verandert dit naar geel en soms zelfs rood. In het voorjaar, zo rond april en mei, komen de bladeren weer aan de boom. Net als de geelgroene, hangende katjes. Een moeraseik verliest dus zijn blad, maar kan erg goed tegen de vorst. Je hebt dus ieder seizoen een ander kleurtje in je tuin!

Boleik: hoe onderhoud je deze bolboom?

Je vindt meer informatie over de verzorging van een boleik - en alle andere bomen, heggen en struiken - op onze site. We geven vast een opzetje: alles heeft verzorging nodig, dus ook een boleik. De boleik mag gesnoeid worden, maar het is niet nodig. Heb je toch de smaak te pakken? Snoei ‘m dan vooral aan het einde van de zomer. Dat doe je door alleen dode en eventuele kruisliggende takken weg te snoeien.

Doen! Kies jouw boleik uit in onze kwekerij

Ben je tot over je oren verliefd op een boleik of andere bolboom op onze site, maar wil je ‘m wel eerst ontmoeten voordat je ‘m in de armen vliegt? Maak kennis met ons unieke concept: DISCOVER YOUR OWN TREE. Dit houdt in dat je helemaal alleen of met onze hulp een boleik in onze boomkwekerij uitzoekt. Je hoeft alleen maar even een afspraak te maken, leuk!

Vragen over boleiken?

Wil je bijvoorbeeld meer weten over de verzendmogelijkheden van een boleik naar keuze? Of heb je een vraag over de verzorging van een bolboom? Neem dan contact met ons op door middel van ons contactformulier. Stuur je liever een e-mail? Dat mag ook: [email protected]. Je kunt ons ook het hemd van het lijf vragen tijdens een bezoek aan onze boomkwekerij. Het adres is Lakemondsestraat 32 in Opheusden, gemeente Neder-Betuwe. Tot dan!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0