• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Boomhazelaar - Turkse hazelaar-Corylus Colurna

Boomhazelaar - Turkse hazelaar-Corylus Colurna

€99,50

Boomhazelaar - Turkse hazelaar-Corylus Colurna

 • Boomhazelaar - Turkse hazelaar-Corylus Colurna
  • CO² compensatie: Gemiddeld

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  99,50

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Boomhazelaar met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de boomhazelaar

  Corylus Colurna , boomhazelaar of Turkse hazelaar komt van oorsprong voor in Turkije en de omliggende landen van Turkije. Het is een grote boom die 10 tot 18 meter hoog kan worden en heeft een eivormige kroon, is een beetje te vergelijken met een linde maar blijft smaller. De vruchten van de Corylus Colurna zijn een stuk groter dan van de gewone hazelaar en de vruchten hebben een opvallend gefranjerd omhulsel. Bij oude bomen is de schors bedekt met een zachte kurklaag. De bladeren en bloemen lijken op die van de gewone hazelaar. De Corylus Colurna groeit op alle gronden.

  De survivalgids voor een blije Corylus Colurna

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de boomhazelaar te vriend houdt.

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de boomhazelaar met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Iedereen heeft verzorging nodig, dus ook onze vriend. De boomhazelaar 1 x per jaar gesnoeid worden, hij heeft het liefst dat je dit tussen november en maart doet. Hoe?  

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de boomhazelaar water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 2 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 35 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.

   

  Goed om te weten

  Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0