• Discover your own tree
 • Gratis verzenden boven 149,-
 • Zie direct je CO2 compensatie

Kornoelje - Cornus kousa

Kornoelje - Cornus kousa

€95,00

Kornoelje - Cornus kousa

 • Kornoelje - Cornus kousa
  • CO² compensatie: Hoog

(0)

  Bij jou geleverd: - In 5 werkdagen bij jou in huis

  Afmeting:
  95,00

  • Gratis verzending Vanaf 149,-
  • Beoordeeld met een
  Productomschrijving

  Japanse kornoelje -  Cornus kousa met een glimlach voor jou

  Waarom kies je voor de Japanse kornoelje ?

  De Cornus kousa, ook wel Japanse kornoelje genoemd, is een langzaam groeiende en bladverliezende sierheester (meerstammig) die ook als kleine boom voorkomt. Het blad is groen van kleur, eirond tot ovaalvormig en zo'n kleine 10 cm groot. De Cornus kousa bloeit in de maanden mei en juni. Na de bloeiperiode ontwikkelen zich rode vruchten die bij vogels erg geliefd zijn. Deze vruchten lijken op zowel een lychee als op een aardbei.

  De standplaats van de Cornus kousa dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Hierbij leent  het Japanse kornoelje zich perfect als solitaire heester maar kan ook gebruikt worden als groepsbeplanting. Uiteindelijk kan deze Cornus een hoogte bereiken van zo'n 5 tot 6 meter hoog. De Japanse kornoelje is goed winterhard en geschikt voor in vrijwel alle tuinen.

  De survivalgids voor een blije kornoelje

  Al vanaf klein stammetje geven we jouw boom alle aandacht en liefde om zo tot de perfecte volwassen boom te komen. Neem jij dit van ons over? Daarom even een korte uitleg hoe je de Japanse kornoelje - Cornus kousa te vriend houdt. 

  1. Verhuizing: Nadat de boom de reis heeft afgelegd vanuit onze boomkwekerij tot in jouw tuin begint het pas echt voor jou en de boom. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit, zorg voor een droge ondergrond. Owja, niet te diep, zorg dat de stam maximaal 5 centimeter in de grond zit. Als de kornoelje met kluit geleverd is, dan mag de jute en metalen draadkorf eromheen blijven zitten. Ook is het handig om de boom goed in balans te houden, dit kan je eenvoudig doen met boompalen en boomband. Een goed begin is het halve werk!

  2. Onderhoud: Onderhoud heeft deze boom vrijwel niet nodig. Probeer zo min mogelijk te snoeien om zo de groeiwijze onaangetast te houden. 

  3. Dorst? Ja, zeker als hij net is geplant is het van belang dat de kornoelje water krijgt, maar wel pas zodra onze vriend bladeren begint te krijgen. Met 1 tot 3 emmers water per week wordt hij blij, als het boven de 25 graden wordt drinkt hij graag tussen de 3-4 emmers water per week. Boven 30 graden elke dag minimaal 1 emmer water in de avond.

   

  Goed om te weten

  Bekijk hieronder de accessoires waar de kornoelje blij van wordt. Wij zorgen voor een veilig transport voor jouw boom, zodat deze niet beschadigd raakt. Liever de bomen eerst even in het 'echt' bekijken? Maak kennis met ons concept: Discover your own tree. Omdat we er zeker van willen zeker dat jij en je boom gaan matchen staan we altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0