• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Oranjekorting! 10% met code ORANJE10 Geldig ->25-27 April. Koningsdag zijn wij gesloten

    De top 5 leibomen: Jouw ideale privacy groengordijn
    • Delen:

    28 / Mar / 2023

    De top 5 leibomen: Jouw ideale privacy groengordijn

    De Top 5 Leibomen: Jouw ideale privacy groengordijn

    Bij Bomenkopen.nl zijn we niet alleen gek op bomen, maar ook op het delen van onze kennis en ervaring met jou. In deze blog post willen we je meenemen op een ontdekkingsreis langs de beste leibomen voor jouw tuin. Leibomen zijn een uitstekende keuze voor het creëren van groene afscheidingen en privacy, en we hebben een top 5 samengesteld om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze. Lees verder en ontdek welke leiboom het best bij jouw tuin past!

    Leilaurier Groenblijvende Leiprunus

    De Leilaurier (Prunus laurocerasus) is een groenblijvende leiboom die het hele jaar door voor privacy zorgt in je tuin. Deze boom heeft glanzende, donkergroene bladeren die dicht op elkaar groeien, waardoor je een effectieve, natuurlijke afscheiding creëert. De Leilaurier is winterhard en is goed bestand tegen ziektes en plagen. Hij is erg populair onder tuinliefhebbers, doordat hij eenvoudig is in het onderhoud.

    Glansmispel Leiboom Photinia

    De Glansmispel (Photinia fraseri 'Red Robin') is een prachtige leiboom met opvallende rode uitlopers in het voorjaar. Naarmate het seizoen vordert, verkleuren de bladeren naar glanzend groen. De Glansmispel is niet alleen een mooie aanvulling op je tuin, maar ook een sterke en gezonde keuze. Deze leiboom gedijt goed in de meeste bodems en is bestand tegen ziektes en plagen. Bovendien biedt de dichte groei van de bladeren een uitstekende privacybescherming.

    Liquidambar Styraciflua Leiboom

    De Liquidambar styraciflua als leiboom, ook wel bekend als de Amberboom, is een indrukwekkende leiboom met schitterende herfstkleuren. De stervormige bladeren verkleuren in de herfst van groen naar tinten van geel, oranje, rood en zelfs paars. De Amberboom is niet alleen een opvallende toevoeging aan je tuin, maar ook een sterke en gezonde keuze. Deze leiboom is winterhard en heeft weinig last van ziektes en plagen.

    Leilinde Tilia eur. Pallida

    De Leilinde (Tilia eur. Pallida) is een klassieke leiboom die al eeuwenlang in Nederlandse tuinen te vinden is. Deze lindeboom heeft hartvormige bladeren die in de zomer voor een dichte groene afscheiding zorgen. In de winter verliest de Leilinde zijn bladeren, maar het fijnmazige netwerk van takken biedt nog steeds enige privacy. De Leilinde is een sterke en winterharde boom die goed bestand is tegen ziektes en plagen.

    Leiplataan Platanus Hispanica

    De Leiplataan (Platanus Hispanica) is een populaire keuze voor leibomen vanwege zijn snelle groei en dichte bladerdak in de zomer. De grote, handvormige bladeren zorgen voor een aangename schaduw en privacy, terwijl de karakteristieke afschilferende bast een uniek visueel element toevoegt. De Leiplataan is sterk en heeft een goede weerstand tegen ziektes, waardoor hij een betrouwbare keuze is voor elke tuin.

    Onze conclusie over leibomen

    Leibomen zijn een fantastische manier om groene afscheidingen en privacy te creëren in je tuin, terwijl ze tegelijkertijd een prachtig visueel element toevoegen. Bij Bomenkopen.nl hebben we een breed assortiment aan leibomen om aan ieders wensen en behoeften te voldoen. Onze top 5 van de beste leibomen bestaat uit de Leilaurier Groenblijvende Leiprunus, Glansmispel Leiboom Photinia, Liquidambar Styraciflua Leiboom, Leilinde Tilia eur. Pallida en Leiplataan Platanus Hispanica. Elk van deze bomen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waardoor ze populair en geschikt zijn voor verschillende tuinen.

    Bij Bomenkopen.nl staan we altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte leiboom voor jouw tuin. Neem gerust contact met ons op voor advies of bezoek onze boomkwekerij om onze leibomen in levende lijve te aanschouwen. We zijn ervan overtuigd dat er voor elke tuin een perfecte leiboom te vinden is en we helpen je graag bij het vinden van die ene speciale boom die jouw tuin compleet maakt.

    Meer inspiratie

    Bomentips van Bomenkopen.nl

    • Beukenhaag snoeien
      04/Apr/24

      Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

      Bekijkarrow
    • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
      02/Feb/24

      In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

      Bekijkarrow
    • Waarom onze plataanbomen een plekje verdienen in jouw tuin!
      02/Feb/24

      In deze blog vertellen we je meer over de plataan en waarom deze boom absoluut een plekje verdient in jouw tuin!

      Bekijkarrow
    • Een nieuwe boom planten, maar wanneer?
      28/Jan/24

      Een nieuwe boom planten, maar wanneer? Je wilt je tuin compleet maken met een nieuwe groene vriend. Maar wanneer kun je jouw boom het beste planten? In dit blog geeft Bomenkopen.nl je tips!

      Bekijkarrow

    Bekijk alle berichten arrow

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen