• Discover your own tree
  • Gratis verzenden vanaf 99,-
  • Zie direct je CO2 compensatie

Lei steeneik

Lei steeneik

Lei steeneik kopen? De lei steeneik staat steengoed in strakke tuinen

Lei steeneik kopen? Een lei steeneik herken je aan zijn grijsgroen gekartelde bladeren. Daarnaast heeft hij een mediterraans tintje. Ideaal voor moderne en strakke tuinen. De leisteeneik of Quercus Ilex valt onder de categorie leibomen. Deze bomen zorgen -  dankzij hun vorm - voor flink wat privacy. Lekker zonnen in je tuin? Of ontspannen tijdens een gezellige barbecue met familie of vrienden? Met lei steeneiken houd je niet alleen zon en wind tegen, maar je creëert ook je eigen plekkie!

1 Product

  • Lei-steeneik  | Quercus Ilex
    • CO² compensatie: Hoog

Zo geef je jouw lei steeneik de aandacht die het verdient

Op onze website zie je bij iedere boom hoeveel CO2-uitstoot je bespaart. Deze vriend, de leisteeneik, heeft een percentage van maar liefst 75%. Bovendien behoudt de lei steeneik zijn bladeren in de winter. Het is wel een dorstig type. Deze bomen hebben drie keer per week water nodig. Geen flinke plens, hoor. Gewoon een lekker slokje. Nog een voordeel van de leibomen is dat ze maar weinig ruimte nodig hebben. Lei steeneiken zijn dus ook hartstikke handig voor kleine tuinen.

Zoek jouw lei steeneik uit in onze kwekerij

Wil je zelf een lei steeneik uitzoeken in onze boomkwekerij? Snappen we! Maak kennis met ons unieke concept: DISCOVER YOUR OWN TREE. En dat ‘ontdekken’ mag je helemaal alleen doen óf met onze hulp. Want dat doen we maar wat graag, jou adviseren. Zodat jij dé leisteeneik vindt die mag schitteren in jouw tuin of bedrijventerrein.

Laat je inspireren door onze andere toppers

Wil je jouw steeneik vergezellen met andere toppers? In de categorie leibomen vind je ook nog olijfwilgen, laurierkersen en leilindes. Heb je interesse in groenblijvende leibomen of andere bladhoudende bomen? Kijk dan hier eens. Bovendien vind je in de categorie leibomen ook nog bladverliezende leibomen, lage leibomen en Portugese lauriers.

Vraag ons het hemd van het lijf!

Wil je meer weten over steeneiken? Het prijskaartje of verzenden? Neem dan contact met ons op door middel van ons contactformulier. Stuur je liever een e-mail? Dat kan ook: [email protected]. Je kunt ons ook het hemd van het lijf vragen tijdens een bezoek aan onze boomkwekerij. Het adres is Lakemondsestraat 32 in Opheusden, gemeente Neder-Betuwe. Tot snel!

Veel gestelde vragen over lei steeneiken

Draagt de lei steeneik vruchten? 

Ja, de lei steeneik krijgt op oudere leeftijd kleine eikeltjes.

Wanneer moet ik de lei steeneik snoeien? 

De lei olijfwilg hoeft maar 1x per gesnoeid te worden. Doe dit in november tot maart. Snoei de boom uiteraard niet wanneer het vriest. Eventueel kun je hem ook in de zomer nog een keer snoeien.

Hoe moet ik de lei steeneik snoeien? 

Met een snoeischaar knip je uitstekende takken af tot ongeveer 1 cm boven de tak. Alle takken die bovenop groeien, snoei je af tot de stam.

Hoeveel water heeft de lei steeneik nodig? 

Een net geplante steeneik kan wel wat water gebruiken. Geef hem ongeveer 1 emmer water per week. Bij het oplopen van de temperatuur boven de 25 graden geniet hij van 2 tot 3 emmers water per week. Is er sprake van heel warm weer boven de 35 graden? Dan geef je hem iedere dag een emmer water. Let er wel op dat hij geen natten voeten krijgt, want daar houdt hij niet van.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0