• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Vakantieperiode! Van 27 Juli tot 18 Augustus gaan wij uitrusten. Bestellen kan, wij leveren weer vanaf 20 Augustus.

Categorieën

      Welke leibomen blijven groen in de winter?
      • Delen:

      11 / Sep / 2023

      Welke leibomen blijven groen in de winter?

      Groenblijvende leibomen: de perfecte combinatie van winterhardheid, privacy en non-stop groen. Lees verder en laat je inspireren!

      Stel je voor: een tuin die groen blijft, ongeacht het seizoen. Terwijl veel bomen hun bladeren laten vallen en een winterslaap houden, zijn er leibomen die standvastig hun groene bladeren behouden. Deze groenblijvende leibomen zijn de stille helden die zorgen voor kleur, privacy en bescherming, zelfs als de temperaturen dalen. Benieuwd welke deze bomen zijn en hoe ze jouw tuin kunnen transformeren? Lees verder en laat je inspireren!

      Wat is een leiboom eigenlijk?

      Laten we bij het begin beginnen: wat is een leiboom nu precies? Simpel gezegd is een leiboom een boom die op een specifieke manier is gesnoeid om horizontaal te groeien. Dit resulteert in een platte en breed uitgestrekte vorm, vaak vergeleken met een natuurlijk scherm of een levende muur. Ze worden vooral geprezen om hun vermogen om privacy te bieden of wind te breken.

      Zijn alle leibomen groenblijvend?

      Denk jij bij 'leibomen' meteen aan groene reuzen die het hele jaar door hun blad behouden? Hoewel dat een mooi beeld is, is de realiteit net een tikje anders. Niet alle leibomen zijn continue groen. Er is een onderscheid te maken tussen groenblijvende leibomen en bladbehoudende leibomen. De groenblijvende variant houdt zijn frisse groene kleur het hele jaar door, terwijl de bladbehoudende zijn blad wel behoudt maar kan verkleuren in de herfst. Tot slot zijn er ook nog leibomen die hun blad volledig verliezen als de eerste herfststormen aankloppen, dit worden bladverliezende leibomen genoemd.

      Wat zijn de voordelen van groenblijvende leibomen?

      Groenblijvende leibomen zijn dé keuze voor liefhebbers van het hele jaar door groen in hun tuin. Maar wat maakt deze bomen zo speciaal?

      • Esthetische waarde: Waar veel bomen in de winter hun bladeren verliezen en tuinen er wat troosteloos bij liggen, blijven groenblijvende leibomen prachtig groen. Dit biedt een constante, levendige uitstraling die contrasteert met de vaak grijze winterlucht!
      • Privacy: Nieuwsgierige aagjes in de buurt? Of woon je in een drukke straat waarbij iedereen zo je tuin in kan kijken? Maak je geen zorgen! Met deze leibomen heb je het hele jaar door een natuurlijk en dicht gordijn!
      • Bescherming voor dieren: Niet alleen jij profiteert van deze bomen, maar ook onze kleine vriendjes in de natuur! Tijdens koude winterdagen bieden groenblijvende leibomen een warme en beschutte plek voor vogels en andere kleine dieren. Ze kunnen er schuilen tegen de wind, zich nestelen tussen de takken en zelfs voedsel vinden!

      Welke leibomen blijven groen in de winter?

      Zoals we al eerder benoemden blijven niet alle leibomen groen in de winter. Maar welke leibomen moet je nou kiezen voor die winterse groene gloed? Bij Bomenkopen.nl hebben we een aantal groenblijvende toppers voor je op een rijtje gezet:

      1. Leilaurier: Deze boom staat bekend om zijn dichte groei, waardoor hij perfect is als natuurlijke afscherming. Zijn brede, glanzende bladeren maken 'm perfect om jezelf af te schermen van de buitenwereld. Lekker rustig toch?
      2. Glansmispel: Dit pareltje trakteert je in het voorjaar op bladeren met een opvallende rode kleur. Naarmate het seizoen vordert, kleuren ze donkergroen, wat een mooi contrast biedt.
      3. Portugese laurier: Deze laurier verschilt van de reguliere laurier door zijn kleinere, fijnere bladeren en rode stengels. Bovendien produceert hij in het voorjaar prachtige witte bloesems die bijen en vlinders aantrekken.
      4. Olijfwilg: Ook wel bekend als 'Elaeagnus', staat de olijfwilg bekend om zijn geurende bloemen. Hoewel hij mediterraan oogt, is deze boom verrassend winterhard. En niet te vergeten: hij is ook tolerant tegen zeewind, ideaal voor tuinen dichtbij de kust.
      5. Bonte glansmispel: Een glansmispel, maar dan in een stijlvol gestreept jasje. Zijn groen-witte bladeren geven je tuin net dat beetje extra flair. Deze boom kan ook fungeren als een mooie haag dankzij de dichte bladgroei.

      Hoe verzorg je een groenblijvende leiboom?

      Oké, je hebt je leiboom geplant. Hoe zorg je ervoor dat hij er ook echt goed blijft uitzien? Een groenblijvende leiboom is makkelijk in de omgang, maar hij heeft wel een beetje liefde nodig. Geef 'm regelmatig water, zeker tijdens droge periodes. Eenmaal per jaar een goede snoeibeurt helpt om die mooie vorm te behouden. En vergeet niet in het voorjaar wat compost of mest toe te voegen voor extra voeding. Zo zorg je ervoor dat jouw leiboom niet alleen het hele jaar door groen blijft, maar ook blij en gezond! Meer weten over het planten of onderhouden van jouw leiboom? Lees dan onze blog ‘leibomen planten en verzorgen’

      Groenblijvende leibomen kopen bij Bomenkopen.nl!

      Dus, droom jij van een tuin die zelfs in de koudste maanden blijft stralen? Groenblijvende leibomen zijn dan absoluut jouw nieuwe beste vriend! Ze zorgen niet alleen voor een groene uitstraling, maar brengen ook leven en privacy. Met de kennis die je nu hebt, ben je klaar om de perfecte keuze te maken. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek welke leiboom jouw hart sneller laat kloppen!

      Toch hulp nodig bij het maken van je keuze? Neem dan contact met ons op door te bellen of appen naar 0488 – 74 50 90. Onze bomenexperts helpen je graag verder!

      Meer inspiratie

      Bomentips van Bomenkopen.nl

      • Groeifeitjes van aangeplante bomen
        06/Jun/24

        Zoek je nog tips en trics voor je net aangeplante boom? Vind jij het lastig om je boom te verzorgen en twijfel je over de groei? Check deze blog!

        Bekijkarrow
      • Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
        23/May/24

        De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

        Bekijkarrow
      • Beukenhaag snoeien
        04/Apr/24

        Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

        Bekijkarrow
      • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
        02/Feb/24

        In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

        Bekijkarrow

      Bekijk alle berichten arrow

      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen